Dag 58-60

Dag 58: Vilodag i Abisko

En vilodag med de vanliga aktiviteterna; tvätt, matintag och kaffedrickande men denna gång i sällskap av Jennys pappa. Vad som däremot var lite antiklimax var att vi också lyckades tajma målgången av fjällräven classic, så hela Abisko var proppfullt. Vi märker att vi inte riktigt har samma motståndskraft mot mycket folk, höga ljud och diverse aktiviteter. Vi blev stressade av miljön och längtade lite tillbaka ut till fjället och vårt tysta tält. Hanna kände sig väldigt nöjd med sitt val av lägenhet i just Sälen. Jenny var lite mer ängslig inför sin flytt till en av Östersunds mest trafikerade gator. 

Dagens höjdpunkter var att Jenny fick chans att umgås med sin pappa och tillsammans kollade de in den otroliga kanjonen. Dessutom fick Jenny och Hanna möjligheten att catcha up med kollegan Oskar plus familj som agerade funktionärer och kvällen avslutades med tre/tvårätters middag på fjällstationen! 

Kläderna som blev över när allt annat var i tvätten. 

Dag 59: Abisko - Strax efter Lappjordhytta, 25 km 

Vi vaknade trötta. Vi sover bättre i tält! Hur ska det gå när vi kommer hem?? Vi försökte råda bot på tröttheten med en stor frukost och mycket kaffe. Det gick ganska bra. Sedan packade vi ihop oss och vinkade hejdå till pappa Bengt innan vi gav oss av längs Rallarvägen på vår allra sista etapp - den mot Treriksröset. 

Vad hände med perspektivet?!

De första två milen var platta och lätta. Trots tung packning rullade det på rätt bra. Regnet (13 mm) som prognosen hade utlovat uteblev och det var vi väldigt glada över! 

Det hindrade dock inte spängerna från att vara glashala!

Framåt eftermiddagen nådde vi den svensk/norska gränsen och gav oss in i Norge där vi i princip skulle spendera resten av resan. 

Direkt när vi passerat gränsen började leden luta rakt uppåt. Det kändes som 90 graders lutning. Typiskt Norge! Vi kämpade på några hundra höjdmeter ändå, förbi DNT-stugan Lappjordhytta. Här är stugorna inte öppna utan man behöver en nyckel för att komma in (samma nyckel till alla stugor). Vi har en sån men tänkte mest använda den in case of emergency - eller ösregn! Så vi gick vidare drygt 2 km i dimman som drog in, innan vi slog upp tältet vid en liten sjö. Rösen är grymma när det är dimma, annars kan det vara rätt omöjligt att förstå var leden går. 


Det var riktigt kallt och vi funderade en millisekund på om vi verkligen skulle bada denna kväll. Är det dumt att kyla ner sig? Vid vilken temperatur bör vi sluta? Men sen slutade vi fundera över det och tog vårt bad ändå! Med lite varma kläder och varm mat fick vi snart upp värmen igen.


Dag 60: Lite efter Lappjordhytta - Lite innan Gaskahytta, 33 km

Dag 60!!! Helt sjukt ju. Det firades med en redig vurpa på tvären, norska finfjäll och tvårättersmiddag (tack Oskar och Emelie!).
Utöver detta var det en ordinär vandringsdag så vi passar på att visa upp delar av vår utrustning: Sov- och skodon.

Det har väl knappast undgått någon att vi har ett Hilleberg Nallo 2: 
Vikt: 2,4 kg 

Liggunderlag: 
Hannas (röda): Exped synmat basic 7,5 M. Vikt: 735g.
Jennys (gröna): Exped Ultra 3R M mummy. Vikt: 365g. 

Sovsäckar: 
Mountain Equipment glacier 450 (dun)
Vikt: 980g
Comfort: -1

Skodon: 
Hanna (vänster): Kängor + ullstrumpor
Jenny (höger): Trailskor + vattentäta strumpor+ ullstrumpor. Båda är nöjda med sina val. Jenny känner sig fri eftersom hon fritt kan vada utan att vare sig behöva byta skor eller bli blöt. Däremot är det nog ingenting för höstvandringar eftersom senaste dagarnas lägre temperaturer medfört kalla fötter. Hanna önskar att hon hade haft vattentäta strumpor som komplement till kängorna för riktigt blöta myrar och för att slippa ta på sig blöta strumpor flera dagar i rad…

Vad/lägerskor
Foppisarna

Med tanke på den otroliga detaljrikedomen i våra produktbeskrivningar framgår det kanske att vi inte direkt är några prylnördar. Den perfekta kombinationen mellan komfort och inte alltför tungt är oftast det vi satsar på/nöjer oss med. 

Comments

Popular Posts